Welkom bij ahmedchaleh.nl

Motivatie nodig?

Motivatie nodig?

Ik zal maar meteen met de deur in huis vallen. Er zijn drie soorten mensen in de wereld.

– Mensen die niet te motiveren zijn en dus nooit gemotiveerd zullen worden.

– Mensen die continu motivatie nodig hebben. Voordat ze eindelijk hun dromen gaan achtervolgen moeten ze eerst duizenden peptalks hebben gehad.

– Mensen die niemand nodig hebben om gemotiveerd te raken. Deze groep motiveert zichzelf.

Ik noem ze de ‘self-motivators’.

De laatste groep is de sterkste.

Als ik moest kiezen tot welke groep mensen ik zou willen behoren zou ik de laatste groep kiezen. Ik zal jullie vertellen waarom.

De eerste groep

De eerste groep mensen, daar moet je voor uitkijken. Uitkijken dat je niet één van hun wordt.

Stel je voor dat je vader bent en je probeert je kinderen te motiveren om naar school te gaan en wat te maken van hun leven. Het ergste wat je kan overkomen is dat ze niet gemotiveerd raken en jouw advies geheel naast zich leggen. Dit is schadelijk voor hun toekomst. Helemaal als je ze ziet dingen doen die niks toevoegen aan de kwaliteit van hun leven.

Je ziet omgaan met hun vrienden. Ze gaan naar buiten en komen laat thuis en als ze thuis zijn zitten ze heel de dag te gamen. Het lukt je met geen mogelijkheid om ze te motiveren om zo een veranderen in hun leven te brengen. Dit is een hel voor elke ouder.

Mensen die niet gemotiveerd raken zullen altijd moeite hebben om iets van hun leven te maken.

De tweede groep

Bij de tweede groep is er nog hoop. Maar er is een valkuil. Kijk uit dat je niet alleen gemotiveerd raakt nadat je een motivatie lezing hebt gezien/gehoord zonder dat je daarna het geleerde opvolg met een actie. Als je door de lezing, seminar of advies gemotiveerd raakt, dan is het goed om te kijken of je dingen in praktijk brengen. Helemaal als het in jouw voordeel is. Een overtreffende stap zou zijn dat je met jouw actie ook anderen gelukkig kunt maken.

De derde groep

De derde groep is de leukste om bij te horen. Deze groep mensen hebben hun gedachte onder controle en hebben de motivatie van anderen niet zozeer nodig om over te gaan tot actie om hun doelen te bereiken.

Deze groep mensen zijn eeuwige studenten. Zij zijn altijd bezig. Ze lezen boeken en praten met interessante mensen over hun projecten. Ze denken continu: ‘Hoe kunnen wij de wereld een stuk mooier maken?’ Als ze even down zijn, dan kunnen ze zichzelf vrij snel oppeppen, motiveren en zelfverzekerd maken. Dat maakt hun sterker. Ze wachten niet totdat iemand hun komt redden, omdat ze weten dat de kans klein is dat een Salvador hun komt redden. Ze vechten zich door de ruis en verleidingen van de wereld heen om hun doelen te bereiken.

Nu jij

Iedereen weet tot welke groep hij hoort. Het is ook mogelijk dat je in sommige gevallen van de ene groep naar de andere groep schakelt. Alles is afhankelijk van tijd, plaats en situatie. Uiteindelijk bepaal je zelf tot welke groep jij wilt behoren.

Nu komt de belangrijkste vraag.

Tot welke groep behoor jij?

 

Delen
Share this postGeef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

2 + elf =

Switch to mobile version