Welkom bij ahmedchaleh.nl

Weet jij wat je wil?

Een bekend persoon zei ooit; ‘Ik kan je helpen krijgen wat je wilt, als jij maar weet wat je wilt.’

Wat wil je? Dat is de hamvraag.

Ik weet dat deze vraag niet voor iedereen makkelijk te beantwoorden is. Ik heb zelf ook jarenlang rondgelopen met deze vraag. Wat wil ik doen met mijn leven? Wat vind ik leuk? Waar wil ik mijzelf zien over twee, vijf en tien jaar? Het was als een splinter in mijn vinger.

Heel mijn leven heb ik netjes gedaan wat anderen van mij wilden, wat anderen van mij verwachten en wat anderen van mij vroegen. Ik was een brave jongen. Zo nu en dan brak ik die gewoonte en deed wat ik wilde. Maar snel ging ik weer terug naar mijn oude gewoonte. Ik liet mij weer commanderen door anderen. Ik dacht dat anderen beter wisten wat goed voor mij was dan ik zelf. Raar maar waar. Gelukkig heb ik deze gedachte altijd bestreden. Het was tijd dat ik voor mij zelf ging denken en mij leven ging inrichten zoals ik dat wilde. Die mentaliteit zorgde voor mijn doorbraak. Ik heb antwoord gegeven op de bovenstaande vragen en ging er heel serieus mee om. “Wat wil je?” is niet een vraag die je jezelf één keer in je leven, moet stellen maar elke dag. Zo vaak totdat je precies weet wat je wilt.

Alles is mogelijk, als je maar weet wat je wilt.

Als je niet weet wat je wilt heb ik wel een hulpmiddel die jou hierbij kan helpen.
Het heeft mij geholpen en het zal jou ook helpen.

Alles wat je wilt bereiken in het leven kun je verdelen onder één van deze drie categorieën.

Relatie / gezondheid / financieel

De vraag die je zelf moet stellen is:

  • Wat wil je dat verbetert
  • Waar wil je meer van?

 Voorbeeld

Relatie: Ik wil de relatie met mijn vrouw/man/kinderen/ouders/buren/omgeving verbeteren.

Gezondheid: Ik wil buikspieren, een strak lichaam en gezonder leven.

Financieel: Ik wil € ……. op de bank rekening, zodat ik een wereldreis kan maken en een groot huis kan kopen en voor mijn gezin kan zorgen.

Nu heb je een target. Je weet nu waar je aan moet werken.

De volgende vraag die je jezelf moet stellen is:

– Hoe bereik je dat?

 

Jim Rohn zei ooit eens; ‘a few simple disciplines, practiced everyday.’

Letterlijk vertaalt betekend dit; ‘maak elke dag kleine makkelijke veranderingen.’

Om je relatie, gezondheid en financiële situatie te verbeteren moet je elke dag een stap nemen richting jouw doel. Onderweg leer je hoe het sneller en beter kan.

Begin gewoon

Iemand zei ooit eens tegen mij dat hij wilde vloggen. Hij vroeg mij om raad.

Ik zei; ‘je moet starten.’

Daarna zei die persoon tegen mij; ‘maar ik weet niet hoe.’

Ik zei; ‘dat maakt niet uit. Je moet gewoon starten. De hoe komt vanzelf.’

Mentaliteit

Een doel behaal je niet alleen door te starten en hopen dat het goed komt. Nee, je zal nog een aantal andere vaardigheden moeten aanleren om je doel uiteindelijk te bereiken.

Hieronder staan een aantal vaardigheden, dat je moet bezitten.

– Starten/hard werken/doorzetten/uitzoeken wat werkt en wat niet werkt.

– Weiger dingen te doen die niets toevoegen aan het bereiken van jouw doel.

– Weiger het als een koppig kind.

– Klappen incasseren en je koers corrigeren.

– Verleidingen weerstaan.

– Focus.

Wat je ook wilt in het leven. Ik weet dat jij het kan. Waarom? Omdat het mij ook gelukt is.

Veel succes.

Delen
Share this postGeef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

2 × vier =

Switch to mobile version